V podvečer 4. mája 2021 sa pri Pamätníku Gen. PhDr. Milana Rastislava Štefánika v Bratislave stretli bez oficialít členovia Správnej rady Nadácie Milana Rastislava Štefánika s jeho vernými prívržencami, aby si neformálnou pietnou spomienkou uctili 102. výročie Štefánikovho tragického úmrtia. K skôr položeným vencom Ministerstva obrany SR, Ministerstava investícií, regionálneho rozvoja a iformatizácie SR, Bratislavského samosprávneho kraja a  Vojnových veteránov SR, spoločne položili vence zástupcovia Evanielickej a.v. cirkvi na Slovensku, Spoločnosti Milana Rastislava Štefánika, Spolku rodákov M. R. Štefánika Košariská, Spolku rodákov M. R. Štefánika Dunajská Lužná a Nadácie Milana Rastislava Štefánika.

20210504 191046 k     20210504 191150 k

Po úvodných slovách Jána Juráša pozdravili prítomných správca Nadácie Milana Rastislava Štefánika Pavel Šesták, generálny biskup ECAV na Slovensku Ivan Eľko, modlitbu pripojila zborová farárka Cirkevného zboru ECAV Košariská-Priepasné Zuzana Durcová a na záver si prítomní zaspievali spoločne hymnickú pieseň Kto za pravdu horí.

20210504 192354 k

Text: Pavel Šesták, Foto: Ján Juráš