V rámci oficiálnej návštevy v Slovenskej republike položil v utorok 12. decembra 2017 prezident Českej republiky Miloš Zeman spolu s prezidentom Slovenskej republiky Andrejom Kiskom vence k Pamätníku Milana Rastislava Štefánika v Bratislave. Pán prezident Zeman tak splnil prísľub, ktorý dal pri svojej návšteve v Bratislave v apríli 2013. Vtedy sľúbil, že pri svojich návštevách Bratislavy vzdá hold spoločnému velikánovi našich národov. Tento raz ho k Štefánikovmu pamätníku sprevádzal tiež pán prezident Kiska.

Fotografia-0010-k.jpg

Stalo sa tak krátko pred začiatkom jubilejného roku 2018, v ktorom si spoločne pripomenieme 100 rokov od zavŕšenia úsilia našich predkov pri vytváraní spoločného demokratického štátu, v ktorom sa stali Slováci prvý raz v dejinách národom štátotvorným. A stalo s tak pred pamätníkom Slováka, ktorý má leví podiel na vzniku a medzinárodnom uznaní Československej republiky.

Fotografia-0002-k.jpg

Pietneho aktu s za Nadáciu Milana Rastislava Štefánika zúčastnili predseda správnej rady prof. Dušana Bakoš a člen správnej rady Ing. Peter Sadák.

Pavel Šesták, Peter Sadák