Milan Rastislav Štefánik žije v národe

Mohyla na Bradle, pamätníky doma i vo svete, Ján Fuska a kol.

Nadácia M. R. Štefánika, Bratislava 2013    ISBN 978-80-971449-6-8

Publikácia prináša slovný aj obrazový súpis pamätníkov M. R. Štefánika na Slovensku a vo svete. Ide o starostlivo spracovaný materiál, ktorý sa člení na súpis pamätníkov spojených so životom hrdinu a na súpis pomníkov postavených na rôznych miestach z iniciatívy rôznych spolkov, obcí a organizácií, len s malým príspevkom od štátu. Mohylu na Bradle osvetľuje štúdia Dušana Jurkoviča v reedícii.

Dielo je originálne spojením obrazového a slovného popisu s vyhľadaním zatiaľ neznámych okolností, ktoré sa viažu na vznik pamätníkov a pomníkov, lokálne a regionálne dejiny a spracovaním bibliografických portrétov tvorcov. V niektorých prípadoch dáva na pravú mieru zaužívané (mylné) predstavy o autoroch pomníkov.

Ide o užitočné a originálne dielo, s dosahom na širokú verejnosť a obsahujúce na jednom mieste množstvo údajov, ktoré poslúžia historikom pri interpretáciách dejín pamäti a širokej verejnosti na vlastivedné, náučné a propagačné ciele.

Publikácia obsahuje CD prílohu s ďalšou obrazovou dokumentáciou.

Objednávky: Nadácia Milana Rastislava Štefánika, Albrechtova 11, 821 03 Bratislava

E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. alebo Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Cena knihy: 12 Eur (+poštovné a balné)